Snus – en njutning för många

Alla snusare kan nog relatera till den där härliga brännande känslan under läppen. En prilla efter maten är en ren och skär självklarhet, likaså när man vaknar eller innan lampan släcks för dagen.

Frustrationen som uppstår när man öppnar dosan och i ren förskräckelse upptäcker att den är tom, är dock väldigt stor. Om affären under dessa tillfällen är stängd blir det ett stort problem för alla snusare där ute!

Snusets historia
Snuset introducerades i Sverige redan under 1600-talet och blev snabbt populärt. Man hade inte en prilla under läppen som man har idag, utan man ”luktade” i sig tobaken. Snuset värderades högt och var mycket populärt bland kvinnorna i den svenska överklassen.

Det var inte förrän cirka ett århundrade senare som man började konsumera snuset genom att placera det under läppen istället för att lukta på det. Sedan dess har man fortsatt enligt samma tradition och snuset finns nu i många sorter från flera olika tillverkare.

Varför snus istället för cigaretter?
Hur kan man egentligen välja cigaretter framför snus? Nästan allt tyder på att det är snuset man borde välja.

Hälsan
Det finns inga bevis som tyder på att snus på något sätt skulle skada insidan av ens kropp. Cigaretter äter däremot upp kroppen inifrån och förtunnar lungvävnaden så att man tillslut får det svårare och svårare att andas.

Priset
En dosa kostar cirka 10 kronor mindre än ett paket cigaretter, vilket i det långa loppet blir ganska mycket sparade pengar. Om man vill spara ännu mer pengar, kan man läsa mer på http://www.snus-online.nu/ för att inhämta kunskap om hur man kan göra eget hemmagjort snus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *