Nu – du har fått profilen, en idé om vad du vill frilans i och en förväntan på hur mycket pengar du vill tjäna. Men hur säkrar du det svårfångade jobberbjudandet?

Dessa är de fyra bästa sätten att vinna arbete som frilansare:

Välj en frilansande medlemsnivå som passar dig

Vissa frilansande webbplatser erbjuder olika nivåer av medlemskap för säljare.

För dem som gör, ett gratis medlemskap kommer sannolikt att begränsa dig att skicka bara några jobbansökningar per månad. Köpa en prenumeration kan du skicka dussintals, öka dina chanser att få accepteras.

Vanligtvis kommer kostnaden för medlemskap att vara mindre än du kan tjäna för bara ett jobb (beroende på vilken typ av arbete du är i, förstås). Som betalda medlemskap låter dig ansöka om laster fler jobb, kan kostnaden mycket väl vara värt det om du förväntar dig att få mycket gjort.
Var selektiv om frilans jobb

Hitta kunder som har varit otroligt detaljerade under hela sin beskrivning. Detta gör att du kan anpassa ditt svar och visa dem att du har uppmärksam på deras krav.

Och på den noten, var inte rädd för att ställa frågor om något verkar oklart i en annons. Du vill inte starta en uppgift, bara för att ta reda på det är väldigt annorlunda än du förväntat dig…
Överväg sponsrade förslag

Mot en avgift kan vissa webbplatser du “sponsra” din ansökan-detta innebär att du får visas överst i listan över förslag som klienten ser.

Kostnaden kan lägga upp, men när man betänker hur många program en klient får, de förmodligen är mer benägna att gå för någon som använder ett sponsrat förslag.

Du kommer att tycka att denna marknadsföringsteknik kommer att vara ovärderlig när du först försöker få uppmärksamhet, men se till att ditt förslag och profil är i toppform. Det är ingen mening med att betala extra för att uppmärksamma en rusade ansökan.
Anpassa alla program

Det enda du bör aldrig, någonsin göra när du ansöker om frilansuppdrag (eller göra någon jobbansökan, för den delen) är att använda samma, generiska översikt av dig själv för varje roll.

Klienter kan upptäcka kopiera och klistra in jobb en mil bort, och de ofta använder lite tester (som att be frilansare att använda ett hemligt ord i sin ansökan) att se till att sökandena uppmärksamma. Om du har ett individualistiskt förhållningssätt, bevisar det att du bryr dig och ökar dina chanser.

Hur man sticker ut som en frilansare