IPTV är en förkortning för Internet Protocol Television. Det är en teknik för överföring av signaler TV-apparater till TV-apparater, datorer, mobiltelefoner, etc., via internet. Därav namnet, IPTV.

Dess tillväxt drivs av ökad internethastighet på grund av den ökande användningen av fiberoptisk kabel till din Smart-TV.

Det finns program för både smarta TV-apparater och för datorer och mobiltelefoner som visar kanalerna på skärmen. För äldre TV-apparater är det nödvändigt att använda en digitalbox (IPTV-mottagare) som gör signalen från Dreamfilms mottagen via internet till en signal som kan ses på skärmen. Det är möjligt att hitta denna utrustning för mindre än R $ 100,00 i elektronikaffärer. Och användningen av set top Box (eller IPTV-mottagare) har fortfarande en annan fördel: gör den enkla TV: n till SMART TV!
Hur IPTV fungerar

För att fungera bra kräver IPTV-tjänsten en internetanslutning på minst 4 MBPS för att säkerställa kvaliteten på den mottagna kanalen. Till exempel, om du prenumererar på ett 10 mbps bredbandspaket, kommer ungefär fyra av dem att konsumeras när du använder IPTV box, och resten är tillgänglig för andra applikationer som har tillgång till Internet. Ljudet och bilden skickas via streaming, till exempel Youtube och Netflix.

IPTV behöver inte en dator för att fungera. Med låg kostnad för användning och större potential för innovation har IPTV-teknik, som gör det möjligt att titta på digital-tv med hjälp av internetstrukturen, fått utrymme.

IPTV: vad är det och dess fördelar