Vissa dagar kan det kännas som viktökning har blivit din värsta fiende. Du försöker allt du har blivit tillsagd att hålla din vikt nere. Ingenting fungerar. Trots antalet på skalan, du börjar oroa dig för vad som kan hända i din kropp om du fortsätter att vinna. Kommer du att bli sjuk? Kommer du någonsin att kunna gå ner i vikt igen?

Anledningen till att du vinner vikt sannolikt kommer ner till några viktiga faktorer. Läs vidare för att ta reda på vad som verkligen händer med din kropp – och hur du kan stoppa dessa problem innan de blir farliga.

Din hjärna kemi förändringar
kvinna som tittar på hjärn utställningen

Några små studier har föreslagit människor som anses feta har olika hjärnans kemi än de som inte är. Skillnader i de regioner i hjärnan som ansvarar för vanebildande och belöning kan förklara varför viktökning och depression ofta går ihop med användning av https://snorbilligt.se.

Experterna förstår ännu inte fullt ut sambandet mellan psykisk hälsa och vikt. Men många människor tenderar att hamna i en ond cirkel av att försöka kontrollera sin vikt, bara för att drabbas känslomässigt som ett resultat.

Nästa: viktökning kan orsaka ett allvarligt medicinskt tillstånd du kanske inte ens vet att du har.

Den skrämmande sanningen bakom vad som verkligen händer med din kropp när du går upp i vikt